Centrul  multifuncțional și multisenzorial pentru învățare euristică

Ne propunem să creăm un centru în care copiii vor beneficia de învățare prin descoperire (învățare euristică). Vor fi mai multe saloane, decorate și dotate într-un mod cu totul inedit, în care se vor realiza ateliere cu copiii, ateliere dedicate dezvoltării fiecărui simț: vizual, auditiv, olfactiv, tactil și gustativ. Vom amenaja:

🔊 Salonul cu vibrații și sunete (imagini sonore) –  aici se vor desfășura ateliere de muzică și dans, va fi și un studio de repetiții și înregistrări

🎨 Salonul cu forme si culori (imagini vizuale) –  copiii vor participa la ateliere de pictură și modelaj.

🧶 Salonul cu texturi (senzații tactile) –  în acest salon se vor desfășura ateliere de croitorie și decorațiuni, iar copiii vor intra în contact cu materiale ce au texturi cât mai diverse.

🦨 Salonul cu miresme (senzații olfactive) – copiii își vor  dezvolta simțul olfactiv în cadrul unui atelier de parfumuri și esențe.

🍉  Salonul cu arome (senzații gustative) – aici copiii vor putea învăța să distingă între diferitele gusturi și vor învăța să gătească participând la un atelier de gastronomie.

Suntem conștienți că acesta este un proiect ambițios, a cărui realizare cere timp și resurse. Dacă vrei să sprijini proiectele noastre, o poți face prin mai multe modalități, iar unele nu implică costuri financiare – vezi Formularul 230 și Formularul 177, ci doar un pic de timp și bunăvoință.