Formularul 177 - cine il depune si de ce

Formularul 177 – cine îl depune și de ce

Formularul 177 este o declarație prin care firmele plătitoare de impozit pe profit sau microîntreprinderile pot vira până la 20% din valoarea impozitului pe profit, respectiv a impozitului pe venituri, cu titlul de sponsorizare către un ONG (așa cum este și Asociația SPA- Sănătate Prin Arte). Practic, este un ordin prin care contribuabilul dispune către ANAF să redirecționeze această sumă către ONG, iar pe contribuabil nu îl costă nimic.

Când  se depune formularul 177?

Termenul de depunere a Formularului 177 este același cu termenul legal de depunere a declarației anuale privind impozitul pe profit  – D101, în cazul firmelor plătitoare de impozit pe profit și al D100 aferente trimestrului IV, în cazul microîntreprinderilor.

Așadar, pentru anul fiscal 2023, termenul legal de depunere este 25.06.2024

Ce sumă se trece în formularul 177?

Așa cum spuneam, se poate dispune redirecționarea a până la 20%  din valoarea impozitului. Va fi exact 20% doar dacă nu s-au efectuat deja cheltuieli cu  sponsorizările. Dacă s-au efectuat, atunci se poate redirecționa doar suma ce rămâne ca diferență între cei 20% și cheltuielile efectuate cu sponsorizarea – în anul respectiv.

În plus, firmele plătitoare de impozit pe profit vor trebuie să compare valoarea a 20% din impozitul pe profit cu 0.75% din cifra de afaceri, iar suma de redirecționat va fi cea mai mică dintre ele.

Cum se depune formularul 177?

Acesta se completează într-un pdf inteligent, care poate fi descărcat pe site-ul ANAF, se găsește aici: Formularul 177

Actul legislativ care reglementează utilizarea formularului e aici: ORDIN Nr. 1679/2022 din 20 septembrie 2022

Depunerea se face prin mijloace electronice, în platforma e-guvernare.ro. Pentru a depune declarația, trebuie să existe și un contract de  sponsorizare încheiat în prealabil între firmă și ONG, care să stipuleze clar faptul că sponsorizarea se va realiza prin intermediul formularului 177 (redirecționare de impozit).

Acum, că ai citit toate astea, ia-ți te rog un pic de timp ca să afli și ce vrem noi să facem.

 

Sănătate Prin ArteAsociația SPA – Sănătate Prin Arte realizează activități artistice și educative cu efect terapeutic, pentru copii tipici și atipici (cu dizabilități sau cu cerințe educaționale speciale – CES). Ne propunem la momentul de față să atragem sponsorizări pentru  proiectele și activitățile noastre, care includ și realizarea  unui centru multifuncțional și multisenzorial pentru învățare euristică, centru în care copiii să învețe prin descoperire. Vor fi mai multe saloane, în care se vor realiza ateliere dedicate dezvoltării fiecărui simț: vizual, auditiv, olfactiv, tactil și gustativ. Încercăm să promovăm activitățile noastre inclusiv prin crearea unor momente artistice, precum cel din emisiunea PRO TV – Românii Au Talent.

Dacă crezi că ne poți ajuta cu formularul 177, poți completa formularul cu datele asociației noastre.

 

Datele asociației pentru formularul 177 sunt:

Nume asociație: Asociația SPA – Sănătate Prin Arte

CUI: 47164956

Cont bancar: RO28BTRLRONCRT0664447601

Va fi necesar și realizarea unui contract de sponsorizare, pe care noi îl redactăm și ți-l trimitem gata completat. Un model editabil al contractului îl poți descărca dând clic pe butonul de mai jos:

Pentru contract, ne poți contacta pe adresa de email contact@sanatate-prin-arte.ro sau la numărul de telefon 0765 378 178. Sau ne poți trimite un mesaj prin pagina de facebook: Pagină Facebook – Sănătate Prin Arte

Fenomenul din culise – Magic Music Spa, despre bucuria de a aduce copiii pe scenă

Ne poți ajuta și dând share acestui articol (vezi butoanele de share de mai jos). Mulțumim! 🙏