Sanatate-Prin-Arte-Ateliere-copii-Spring-Art

Ateliere pentru copii – tehnica String Art

Ateliere pentru copii – tehnica String Art

String Art înseamnă, în traducere liberă, “arta firului întins”. Este o metodă creativă de exprimare prin artă, unde  nu există reguli, ci doar… imaginație. Atunci când organizez ateliere pentru copii folosind această tehnică cel mai mult îmi place că fiecare copil ajunge să realizeze ceva unic, diferit de al celorlalți. Tehnica String Art  dezvoltă atenția, imaginația, motricitatea fină a mâinilor și este o metodă eficientă de relaxare.

Materiale necesare pentru String Art

Pentru String Art se pot folosi diverse materiale, însă eu folosesc de obicei următoarele:

  • Planșe – eu folosesc suporturi de plută, din acelea pentru protecție termică  🙂
  • Culori acrilice
  • Pin-uri
  • Ață colorată 
  • Mănuși (opțional)

Sanatate Prin Arte - Materiale necesare atelier copii String Art

Cum realizăm String Art

Cel mai bine este să descriu procesul printr-un exemplu de creație din cadrul unui atelier cu copiii. Pe o planșă am realizat un fond ”uni” folosind culorile acrilice, culori pe care le-am întins cu un burete, folosind mânuși chirurgicale – asta pentru a lucra cât mai curat. Am grăbit procesul de uscare cu un föhn, apoi am trasat un contur. Am conturat o inimioară și mi-am asumat faptul că mulți copilași vor dori să imite modelul, dar am avut plăcuta surpriză ca Amelie să aleagă să contureze un fluturaș…

Pe acest contur am înfipt pin-uri înalte, cu o distanță de “două degețele” între ele. Apoi, am ales o papiotă cu ață de culoare contrastantă în comparație cu fondul planșei și am legat capătul aței de unul dintre pin-urile înfipte. După aceea, am început să ”plimb” ața de la un pin la altul, înfășurând ața în jurul fiecăruia, desfășurând treptat papiota. Astfel, s-a realizat conturul. La sfârșit am umplut întreaga suprafață  cu fire întinse.

Copiii au urmărit cu atenție explicațiile și tehnica de lucru, apoi au început propriile lucrări, folosindu-și imaginația:

Atelier Copii - String Art - Fluturas Amelie

Ateliere copii - String Art - Inimioara

Satisfacția pe care o oferă acest gen de creație este faptul că, oricât de mult ai dori “să iasă la fel”, tot vei obține o imagine unicat, deoarece traseul “firului întins” va fi  mereu altul. Efectele obținute pot fi spectaculoase, prin suprapunerea firelor creându-se umbre și lumini volumetrice.Ateliere copii - String Art - Inima si copil

 

Asociația SPA – Sănătate Prin Arte organizează ateliere pentru copii cu diverse tematici: muzică, dans, creație, limbi străine etc. Aceste ateliere sunt organizate pentru a putea susține proiectele și activitățile asociației. Dacă te interesează participarea la atelierele noastre, poți lăsa datele tale de contact în formularul de mai jos și, atunci când vom organiza ateliere, îți vom da de veste.

     

    Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să-i dai share (vezi butoanele de mai jos). Mulțumim! 🙏